A megnövekedett online vásárlások hatására az OTP Bank ideiglenesen - egyelőre 3 hónapos időtartamra - kedvezményeket vezetett be ügyfelei számára. Takács Domonkos, az OTP Bank igazgatója 4 pontban fogalmazta meg ezeket az intézkedéseket a porfolio.hu-nak tett nyilatkozatában.

A négy intézkedés:

  • Jövedelem kiesés esetén is kedvezményes számlavezetés – azoknak az OTP-s lakossági ügyfeleknek, akiknek a koronavírus miatt kialakult helyzetben nem érkezik jövedelem a számlájukra és ezzel elvesztenék számlás és kártyás kedvezményeiket – például a számlavezetési díjkedvezményt –, azok számára a bank automatikusan biztosítja a kedvezőbb díjszabást.
  • Kedvezményes online utalás – június végéig a bank elengedi a moduláris felépítésű BÁZIS és SMART számlacsomaggal rendelkező ügyfelei számára az online utalási számlacsomag elemek havidíját, így 100 ezer/250 ezer forint összegű díjmentes, elektronikus utalást biztosít számukra. Egyéb lakossági forint számlacsomagokkal rendelkező ügyfelek számára 100 ezer forintig díjmentes az elektronikus utalás 3 hónapon keresztül – azoknak az ügyfeleknek, akik a kedvezményt április 6. és 20. között online igényelték.
  • Mobilfizetéses kedvezmények – a Simple alkalmazáson keresztül díjmentesen igényelhetők Simple prepaid kártyák azoknak is, akiknek a saját bankjuk nem biztosít mobilfizetési lehetőséget, így elérhetővé téve bárki számára az érintéses mobilfizetés lehetőségét.
  • Fizetési limitek díjmentes módosítása – díjmentesen lehet módosítani a betéti kártyás vásárlási limiteket